Minden erőnkkel a készleteink feltöltésén dolgozunk, köszönjük a türelmeteket!

A strucchúsról

A strucchús fogyasztásának élettani hatásai

A strucc húsa a vörös húsok kategóriába tartozik. Küllemében a marha-, és borjúhúsra emlékeztető. A lehető legelőnyösebben egyesíti magában a marha bélszín tisztaságát, a mangalica zamatosságát, a csirkemell diétás jellegét és a halhús szívkímélő voltát.

1kg hús előállításához szükséges víz

Rendkívül omlós, szinte teljesen zsírmentes. Húsának 77%-a víz, ettől olyan puha és porhanyós. Ennek a víztartalomnak túlnyomó többsége celluláris víz, tehát magában az izomsejtben található. Ez a magasabb víztartalom előny a többi húshoz képest: az elkészítés során is megmarad, így növelve annak élvezeti értékét, hiszen zsírmentes és szaftos, zamatos a belőle készült étel. (Sales & Hayes 1999).

Zsírtartalom

Alacsony zsír- és koleszterin tartalma miatt fogyasztása feltétlenül javasolt a fogyókúrázóknak, szív- és érrendszeri megbetegedésben, illetve magas vérnyomásban szenvedőknek. 

Nagyon magas a vastartalma, ezzel együtt foszfor, kálium és magnézium tartalma is figyelemre méltó! 100 gramm strucchúsban háromszor annyi vas van, mint ugyanennyi sertés- vagy csirkehúsban. Ráadásul olyan formában, ami az emberi szervezetbe könnyebben beépül, és segíti a vörösvérsejt képződést. Ezért is javasolt kismamáknak, gyermekeknek és sportolóknak.

A hús fehérjetartalma is figyelemre méltó, annak ellenére, hogy vannak állatfajok, melyek magasabb értéket mutatnak (pl. pulyka, borjú). Viszont a fehérjéket felépítő aminosava közül a strucchús kiemelkedik esszenciális, azaz létfontosságú aminosavak tekintetében, melyek az emberi szervezet által nem előállítható fehérjealkotók!

 

Bezár

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Strucc Fészek

 Webáruházunk alkoholos italok értékesítésével is foglalkozik, ezért kizárólag 18. életévüket betöltött személyek látogathatják!

Elmúltam 18 éves

Keresés

Kosár

A kosarad jelenleg üres.
Vásárlás